23 Ekim 2009 Cuma

PEKMEZLİ UN HELVASI




100 gr tereyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarm su bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
yarım su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı ceviz içi üzeri için
Süt ve suyu bir tencerede ısıtın. İçine pekmezi ekleyin. Tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederken süt karışımını yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte süt çekinceye kadar karıştırın. Ceviz içini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alarak 15 dakika dinlendirin. Elimizi ıslatarak helvadan parçalar kopartıp yuvarlayalım ve iri dövülmüş cevize bulayarak servis tabağına dizin. Yanında sütlü neskafeyle ikram etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun...