12 Ekim 2009 Pazartesi

ÇUKULATALI FINDIKLI KEK


3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su barbardağı süt

yarım su bardağı sıvıyağ

3 su bardağı elenmiş un

2 paket kabartma tozu

3 çor. kaşığı kakao

1 kase fındık kırığı

üstü için şokella


Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Yağ ve sütü ilave edip karıştırıyoruz. Un kabartma tozu kakao ve fındık kırığını da ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırıp yağlanmış hafif un serpilmiş kek kalıbına bırakıyoruz. 160 derece ılık fırında pişirip soğumaya bırakalım. Kalıptan çıkarttığımız kekin üstüne ve yanlarına ben mari usulü eritilmiş şokellayla kaplayalım üstünü fındıkla süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...