15 Ekim 2009 Perşembe

ÇUKULATALI KURABİYE



Sabahın süsü şokellayı kurabiye ile yemek hımmm... Biraz erken kalkıp sevdiklerimizi bu mis gibi kurabiye kokusuyla uyandırmaya ne dersiniz???

2 yumurta

1 su bar. toz şeker

1 su bar. 1 parmak eksik sıvı yağ

2 çorba kaş. kakao

2,5 su bar. tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vailya

1 kase şokella

1 çay bar. toz fıstık


Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şeker, sıvı yağ, kakao ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kabartma tozu vanilya ve elenmiş unu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Kıvamı kulak memesi kıvamından biraz yumuşak bi hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içersinde yuvarladıktan sonra biraz ovalleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dak. pişirelim. Dikkat! tam buğday unu kurabiyeye biraz sertlik ve kuruluk vereceğinden pişirirken kurutmamaya dikkat edin. Pişen kurabiyeleri ben mari usulü erittiğimiz şokellaya batırp ardından kurabiyenin sivri ucunuda yeşil fıstığa batırıp servise sunalım. Yanında bergomat aromalı demli bi çayyyy... Afiyet olsun...