13 Ekim 2009 Salı

KAHVALTILIK BAHARAT EZMESİ


2 çorba kaş salça

1 tatlı kaş. acı biber salçası

2 çorba kaş acı pul biber

1 tatlı kaş. kimyon

1 çay kaş. karabiber

1 çorba kaş. sirke

1 çay kaş. toz şeker

1 çay kaş. yenibahar

1 çorba kaş. kekik

1 tatlı kaş. nane

1 tatlı kaş. isot

3 çorba kaş. zeytinyağı

1 çorba kaş. su


Tüm malzeme derin kapta kaşıkla iyice ezilir servise hazırdır. Ben sabah için gene küçük şekilli ekmeklere sürdüm daha leziz oluyor. Acının verdiği tat ve sıcak çayın buruk tadı tam acı sevenlere göre... Ben bu ezmeyi köfte ve et türü ızgara çeşitleri, patates kızartaması yanında da yapıyorum çok yakışıyor... Afiyet olsun...