13 Ekim 2009 Salı

KAKAOLU FISTIKLI KURABİYE





Sabahları kurabiye kurabiye kokusyula uynamak harika...

3 su bar. un


1,5 su bar. pudra şekeri


2 yumurta


yarım çay bar. eritilmiş tereyağ


yarım çay bar. sıvı yağ


1 çay bar. tüm antep fıstığı


2 çorba kaş. kakao


2 çorba kaş. şokella


1 paket vanilya ve kabartma tozu




üzeri için: toz antep fıstığı-kakao-pudra şekeri




Karışım kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Havuzun içine tereyağı, sıvıyağ, yumurtayı kırıyoruz ve unun üzerine pudra şekerini , tüm fıstıkları, şokella, kakao, kabartma tozu vanilyayı koyuyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz kulak memesinden biraz yumuşak kıvamda bi hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk. pişiriyoruz. Ilıyınca üstüne tozfıstık-kakao ve pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun...