23 Ekim 2009 Cuma

KISIR





1 kase çiğköftelik kara bulğur
1 kuru soğan
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
2 dal dere otu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı antep acı biber salçası (sert olanı makbuldür)
1 limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı sumak ekşisi
yarım çay bardağı zeytinyağı
kırmızı pul biber- karabiber- nane- kekik- kimyon- sumak- yenibahar- isot- tuz
YAPILIŞI
Bulguru geniş bir kaba alalım 1 kase kaynar suyu bulgurun üstüne dökelim şişmesini bekleyelim. Şişen bulgurun üstüne yağ, salça, kıyılmış kuru soğan, nar - sumak ekşisi, tuz, ve tüm baharatları katalım çiğköfte yoğurur gibi yoğurmaya başlayalım kıvama gelince kıyılmış yeşillikleri ve limon suyunu katalım şöyle bi elimizle harmanladıktan sonra köfte şeklini verelim. Kıvırcık yaprakları limon parçaları ve acı turşu biberle servise sunalım. Yanında şalgam suyunuda unutmayalım. Afiyet olsun...