13 Ekim 2009 Salı

SABAH BÖREĞİ PASTIRMALI


1 ekmek hamuru

1 çorba kaş. sıvı yağ

3 çorba kaş. eritilmiş tereyağ

un


İç malzeme

2 çorba kaş. sıvı yağ

1 iri domates

100 gr pastırma

1 kase kaşar peyniri


üstüne 1 yumurta sarısı az sıvıyağ 1 çimdik şekerle karıştırılmış


Ekmek hamuruna sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını katıp un serperek iyice yoğuruyoruz. Yağlanmış tepsiye hamuru serelim parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamura parmaklarımızı bastırarak iyice açalım. Diğer tarafta iç malzemeyi pişirelim. Isınmış sıvı yağa kabukları ve çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış domatesi bırakıp soteleyelim az tuz katıp. Son anda şerit şerit doğranmış pastırmaları ilave edelim şöyle bi çevirip ateşten alalım. Hamurun içine ılımış harcı serelim üstüne rende kaşarı serpip hamuru ikiye katlayım. Üstüne yumurta sarısını fırçayla sürelim. Ilık 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun....