30 Kasım 2009 Pazartesi

KÜLBASTI DÖNERİ




4 adet külbastı
2 adet iri kızartmalık patates
2 adet kırmızı dolma biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet salatalık turşusu
kekik-kırmızı pul biber-tuz
kızartmalık yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 çorba kaşığı tereyağ

Döner tadını aratmayan yüz akı külbastı tarifim.

Patatesleri soyalım, kalın çubuklar halinde doğrayalım. Kızğın yağda kızartalım. Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis tabaklarına pay edelim. Biberleri ve domatesleri kızartalım tabağımızı süslemek için bir kenara ayıralım. Teflon tavaya sıvı yağı katıp kızdıralım jülyen doğranmış etleri tavaya alalım. Karıştırarak pişirelim. İnmeye yakın tereyağını katalım ardından tuz- kırmızı pul biber-kekik katıp iyicene karıştırıp ocaktan alalım. Patates kızartmalarının üstüne etimizi dizelim kızarmış sebzelerler ve salatalık turşusuyla tabağımızı süsleyelim. Soğumadan servise sunalım... Önerim yanında kıvırcık salata ve pirinç pilavı. Afiyet olsun...