30 Kasım 2009 Pazartesi

PANCAR TURŞUSU



1 demet pancar
1 çay bardağı sirke
2 çorba kaşığı sirke
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 diş sarımsak

Pancarı yıkayalım, baş kısmını ve sapını kesip tencereye alalım. Üstü batası su koyup ocağa bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra pancarları 25 dakika daha ocakta tutalım. Kaynayan pancarların suyunu süzelim tekrar pancarların üzerine sıcak su katalım üstü batası. İçine bir çimdik tuz, 2 çorba kaşığı sirke ve toz şekeri katalım iyice karıştıralım. Orta ateşte 20 dakika daha haşlayalım. Haşlanan pancarları soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra suyunu süzgeçlen süzüp 2 su bardağı kadarını kabımıza alalım, içine dövülmüş ve doğranmış sarımsak, 1 çay bardağı sirkeyi katıp karıştıralım. Diğer tarafta pancarları soyalım para para doğrayalım ince dilimler halinde. Sirkeli sosunu üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletelim. Servise hazırdır. Püf noktası pancarların yuvarlak dilimlenmesinde. Sosunu daha çok içine emiyor 1 gecede servise hazır oluyor. Sağlımız içinde pancarın suyunu bardak bardak içelim. Afiyet olsun....