6 Kasım 2009 Cuma

PEYNİRLİ BÖREK







5 yufka


4 yumurta


3 su bardağı süt


1 çay bardağı sıvı yağ


250 gr beyaz peynir tam yağlı


1 tutam maydonoz




Yumurtalar çırpılır, süt ve yağ katılır iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı serelim yumurtalı harçatan az dökerek ilk katı ıslayalım. (İlk kata harcı fazla dökersek böreğin altı kızarmaz). Üstüne ikinci yufkayı serelim bolca yumurtalı harcımızı dökelim. Üçüncü yufkayı serelim ezilmiş peyniri maydonozla karıştırıp yufkamızın üstüne yayayılm üzereine dördüncü yufkayı serip harcımız dökelim, beşinci yufkayla böreğimizi tamamlayalım. Yumurtalı harcın en fazlasını son yufkamıza ayıralım. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun...