6 Kasım 2009 Cuma

PUF BÖREĞİ KUŞBAŞILI






Hamuru için
2 bardağı un
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çorba kaşığı sirke
yarım tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

İçi için
250 gr. dana koyun kuşbaşı karışık
2 iri kuru soğan
1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 büyük domates
karabiber-yenibahar-kırmızı biber-tuz

Hamur için unu genişçe bir kaba alalım ve tüm malzemeyi katıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bez bırakarak 30 dakika hamuru dinlendirelim. İçi için yağları tencereye alalım ısınmış yağa önce eti katalım kavuralım. Küçük doğranmış soğanları katalım, soğanlar pembeleşince küçük doğranmış susuz domatesleri katalım ve pişirmeye devam edelim. Domatesler yumuşayınca salçayı katalım bir iki çevirip baharatları katıp ocaktan alalım. Dinlenmiş hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça alıp unlanmış tezgahta açalım. Soğumuş kuşbaşılı içten 1 çorba kaşığı hamurumuza alalım "D" şeklinde böreğimizi kapatalım parmak uçlarımızla böreğin kenarlarını kapatım. Açtığımız börekleri unlanmış sofra bezine dizelim. Bol kızgın yağda kızartıp kağıt havluda yağının fazlasını alıp servise sunalım... Yanında demli çay veya bol köpüklü ayran tercih sizin... Afiyet olsun...