20 Kasım 2009 Cuma

SOSYETE MANTISI




Vaktinizin dar olduğu zamanlar için idael bir önerimdir. Yufka mantısı hazır mantılardan hem daha sağlıklı hemde daha lezzetlir.

2 yufka
2 çorba kaş. sıvı yağ
1 iri kuru soğan
1 kase kıyma koyun döş kısmından
karabiber-kırmızı biber - tuz
kızartmak için yağ
sarımsaklı yoğur
Üzeri için:
1 çorba kaş. tereyağ - 1 çorba kaş. sıvı yağ
1 çay kaşığı salça - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber


2 çorba kaşığı sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanı sarartalım. Kıymayı katalım hafifçe kavuralım, baharatları katıp ocaktan alalım. Püf noktası kıyma az pişecek. Yufkalarımızı dörde bölelim geniş kısmana kıymalı harcımızı koyalım gül böreği şeklinde saralım. Kızgın bol yağda kızartıp havlu peçetede fazla yağını alıp servis tabağına alalım. Oda sıcaklığındaki sarımsaklı iyice ezilmiş yoğurdu üzerinde dökelim. Tereyağını ve sıvı yağı tavada ıstalım salça ve toz biberi katıp karıştıralım mantımızın üzerini süsleyelim. Afiyet olsun...