20 Kasım 2009 Cuma

TAHİNLİ




2 adet ekmek hamuru
1 kase tahin
3 çorba kaşığı toz şeker
sıvı yağ

Hamurumuzu tezgaha alalım. Parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamuru genişletelim. İyice açmış olduğumuz hamurun içine tahinle tozşekeri karıştırıp 3 çorba kaşığı tahin katıp yoğuralım. 4 bezeye ayıralım parmak uçlarımızı yağa batırıp açalım üstüne bolca tahin katıp hamuru rulo yapalım. Tezgahta ruloyu inceltelim tepsiye gül şeklinde dolayarak bırakalım. Kalan hamur parçalarınıda aynı şekilde yapalım hamurumuza ilave ederek işlemi bitirelim. Üzerine sulandırılmış tahin sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...