12 Aralık 2009 Cumartesi

İRMİK HELVASI





1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket dolmalık fıstık
süslemek için yeşil toz fıstık

Tenceremize yağı alalım eriyince dolmalık fıstıkları katalım pembeleşinceye kadar kavuralım ve irmiğimizi ilave edelim kısık ateşte iyice kavuralım. Kavrulan irmiğin üzerine 1 bardak kaynamış süt katalım ve hemen suda eritilmiş şekeride helvaya ilave edelim. Hafif ateşte sürekli karıştırarak suyunu çektirelim. Ocağın altını söndürelim tenceremizeme havlu serelim kapağını kapatıp demlenmeye bıralım. Toz yeşil fıstıkla süsleyip servise sunalım. Afiyet Olsun...