24 Aralık 2009 Perşembe

MENGEN PİLAVI


1 çorba kasesi baldo pirinç
100 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 küçük konserve mantar (280 gr.)
tuz - su - tereyağ- sıvıyağ
ceviz içi

Tuzlu ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta tencerimizin içerisine yağı koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Birazda bu şekilde kavuruyoruz. Sonra ikiye bölünmüş mantarları ilave edip kavuruyoruz. İçersine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince pilavımızı yapıyoruz. Tencerenin içine tereyağ ve sıvı yağ koyup pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. etli harcımızı pirinçlerin üzerine döküyoruz ve pilavın suyunu tuzunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz iri parçalı cevizi ilave edip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...