29 Aralık 2009 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI




1 adet kuzu gerdanı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kasesi yoğurt
yarım limon suyu
1 adet domates
1 tutam dereotu
yeteri kadar su - tuz
sıvı yağ - tere yağ - kırımızı pul biber

Kuzu gerdanını yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletiyoruz ve çok iyi yıkıyoruz. Üzerine su ilave edip pişiriyoruz. Etler tam kıvamına geldikten sonra tencereden alıyoruz. Etleri bıçak yardımıyla küçük parçalar haline getiriyoruz. Etleri tekrar aynı tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Terbiye için yoğurdu unu ve limon suyunu yarım su bardağı su ile birlikte karıştırıyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın suyundan bir miktar terbiyeye alıyoruz ve ılıtıyoruz ocağı yüksek ateşe getiriyoruz ve harlı kaynarken terbiyeyi çorbamıza karıştırarak ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz tuzunu ilave ediyoruz. Diğer tarafta tavaya sıvı yağ ve tere yağını koyuyoruz kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve pul kırmızı biberi ilave edip soteliyoruz çorbamızın içine katıyoruz. İnce doğranmış dereotu ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.