22 Aralık 2009 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK




Kahvaltı sofrasına şokellasıyla yakışan leziz kekim...


4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su brdağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket 60 gr. hindistan cevizi
1 paket 80 gr. bitter çukulata
Üzeri için: Eritilmiş nutella - hindistan cevizi

Yumurtaları kabın içine kırıp çırpalım. Tozşekeride ekleyip 4 dakika daha çırpmaya devam edelim. Sıvıyağı ve sütü katıp çırpalım. Unu eleyerek karışıma ilave edelim kabartma tozu, çukulata kırığı ve kakaoyuda katıp tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp yuvarlak yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını dökelim. Hindistan ceviziden üzeri için bir parça ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim kalan kek karışımınıda hindistan cevizinin üzerine dökelim 180 derece ılık fırında 40 dakika pişirelim. Keki kalıbından çıkartıp servis tabağına alalım üzerine ince bir tabaka eritilmiş nutella sürelim üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim. Afiyet olsun...