26 Aralık 2009 Cumartesi

PAMUK PİZZA



Ekmek hamuruyla olan pizza hem çabuk oluyor hem daha az un tüketmiş oluyoruz üstelik pamuk gibide oluyor. Benim mutfaktaki en büyük kurtarıcım pizza denemenizi tavsiye ederim. Yumuşaklığında borcam kabının ve tereyağının büyük önemi var.

1 ekmek hamuru
yarım çay bardağı tat domates püresi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy domates
kekik - 1 çimdik toz şeker - kırmızı pul biber - karabiber
salam - sucuk - yeşil dolmalık zeytin - küçük acı turşu biber
rende kaşar peyniri

Yağlanmış borcam kaba hamuruzu bırakalım parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamurumuzu açalım. Sosu için, domates püresinin içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ, birer tutam kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve bir çimdik toz şeker katıp karıştırıyoruz. Hamurun üzerine sosumuzu serelim ve tereyanı minik parçalar halinde pizamızın üzerine bırakalım, kuşbaşı doğranmış susuz domates parçalarınıda hamurun üzerine dizip ılık 170 derece fırına sürelim hamur pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesinin bir bölümünü serelim ve doğranmış salam, sucuk, dolmalık zeytin, turşu biberleri dizelim tekrar fırına sürelim inmeye yakın kalan kaşar rendesini üzerine serpip fırına verelim. Peynir eriyince fırından alalım, biraz dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun...