20 Aralık 2009 Pazar

PEYNİRLİ KURABİYE


Şımartan tadları tuzlu olduğu için ağızda dağılan peynirli kurabiyemi İstanbul Beyefendisi olan sevgili Avukat Erol Bey ve ailesi için yaptım ve paylaştık. Çok misafir perver olan Erol Bey annesi Bahriye Hanım ve kızkardeşi Adelat Hanım bir kez daha kalbime taht kurdular...

200 gr. margarin
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı yoğurt
1 yumurta + 1 yumurta akı
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
İçi için: 200 gr. beyaz peynir, az kıyılmış maydonoz
Üzeri için: 1 yumurta sarısı - az toz şeker - sıvı yağ - çörek otu

Margarini eritip ılımaya bırakalım. Unu kabartma tozuyla karıştırıp bir kaba alıp ortasını havuz gibi açalım. Erimiş margarini, sıvı yağ, tuz, yoğurt, yumurta ve yumurta akını ekleyip yoğuralım. Kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edelim. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumuzun içinde yuvarlak olarak hamuru açalım. İçine rende beyaz peynir ve maydonoz karışımı koyup şeklini verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzeri için yumurta sarısının içine az toz şeker ve sıvı yağını katıp karıştıralım fırçayla kurabilerin üzerine sürelim. Çörek otuyla süsleyip öceden ısıtılmış 175 derece fırına sürelim. 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.