10 Aralık 2009 Perşembe

SALAMLI GÜL BÖREĞİ




Pamuk gibi yumuşacık gül böreğimin tarifi... Kahvaltı sofrasının salamı gül böreğinin içinde...

3 yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılır üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi içi:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 sivri biber
1 iri domates
150 gr salam (pınar şölen etli salam tercihim)
1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için: çörek otu-susam

Yumurtaları, yoğurdu, kabartma tozunu ve sıvıyağı bir kapta karıştıralım. Diger tarafta tavaya 2 çorba kaşığı yağı bırakalım ısınınca çok küçük doğranmış sivri biberleri katalım kavuralım. Biberler yumuşamaya başlayınca küp küp doğranmış salamları katalım, söyle bi çevirelim küçük doğranmış suyu alınmış dometesleri katalım karıştıralım ardından salçayı ilave edelim salçanın kokusu çıkınca ocağı kapatalım soğumaya bırakalım. Yufkaları bölelim güllüri iri severseniz dörde bölün, küçük severseniz altıya bölün. Ben dörde böldüm.Yufkanın üzerine hazırladığım yoğurtlu harcı fırça yardımıyla her yerine sürelim. Salamlı harcımız yufkanın geniş kısmına koyup rulo şeklinde katlayalım ve gül şeklini verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına bir parça süt, bir tutam toz şeker, bir miktar sıvı yağ katıp karıştıralım böreklerimizin üzerine sürelim. Üstünü çörek otu ve susamla süsleyelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun