1 Ocak 2010 Cuma

BİSKÜVİLİ BATON PASTA




Muhasebecimiz Berkan Bey için yaptığım şımartan doğum günü pastası...

Berkan Bey doğum günün kutlu olsun ömrün uzun güzel olsun...


1 paket Dr. Oetker supangele
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 avuç tuzu alınmış kavrulmuş badem kırığı
1 paket petübör bisküvi

Üzeri için: 80 gr. bitter çukulata - 5 yemek kaşığı süt - badem kırığı

Supangeleyi su ve süt karışımıyla pişirelim. (Su bitter tadı veriyor) Oda sıcaklığına gelince badem kırığı ve iri parçalar halinde kırdığımız bisküvileri ilave edelim. İyice karıştırıp streç film ile kaplanmış kalıba dökelim. Buzdolabında yaklaşık 5 saat bekletip streçten çıkartalım. Üzeri için, sütü ocakta ısıtıp çukulatayı eritelim akışkan bir kıvam elde edelim gerekirse süt ilave edebiliriz. Pastamızın üzerine kalın bir şerit halinde çukulatamızı dökelim. Bademle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...