22 Ocak 2010 Cuma

ISPANAKLI ÇORBA



Kışa özel soğuk algınlığına ve bedenimize direnç katacak şifalı çorbam....

Yarım kg. ıspanak ince doğranmış
200 gr. kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
tereyağ ve sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
1 su bardağından az yoğurt
2 litreye yakın su
1 limon suyu
tuz - karabiber
4 adet kurutulmuş arnavut bberi

Soğanı rendeleyelim etle birlikte tencereye alalım. Üzerine su ilave edip etler yumuşayınca kadar pişirelim. Suyunu süzüp etleri ayıralım küçük parçalara bölelim.

Tereyağı ve sıvı yağı tencere alalım ısınınca unu ekelyip sararıncaya kadar kavuralım. Et suyunu yavaş yavaş karıştırarak una ekleyelim. Yoğurdu katalım karıştıralım Etleri,ıspanağı ve tuzu karabiberi çorbya ekleyelim ara ara karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika orta ateşte pişirelim ağzı kapalı. İnmeye yakın rendelenmiş sarımsak ve limon suyu ekleyelim bir taşım kaynatıp ocaktan alalım... Afiyet olsun....