15 Ocak 2010 Cuma

KOKOŞ PASTA





Şımartan tadım Kokoş pastamla Sahracıma oturmaya gittim. Pasta bahane sohbet şahane... Sahracım ellerine sağlık hindistan cevizli çukululatı kekin harikaydı tıpkı elmalı kurabiyen gibi isterim isterim kek kurabiye isterim. Melekcim Dilekcim sizleride çok sevdim sevgilerimle....


1 adet sade pasta taban
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
1 adet muz

Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt - 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için: 250 gram pişmaniye - renkli şekerleme

Pasta tabanını servis tabağına alalım ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım kekin alt parçasını sütlü karışımın yarısıyla ıslayalım, kalan sütlede diğer parçasını ıslayalım.
Krema için sütü bir tencereye alalım tozşeker, un ve nişasta ilave edip koyu bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirelim. Pişen kremanın içine yağı ve dövülmüş damla sakızını ilave edip telle karıştırarak soğumasını sağlayalım. Karışımın yarısını pasta tabanına serelim üzerine muz dilimlerini dizelim. Diğer pasta tabanının üstünü az kremayla kaplayıp muz dilimlerinin üstüne koyalım. Kalan kremayla pastamızın her yanını kaplayalım. En az 3 saat buzdolabında bekleyen pastamızı servis yapmadan önce pişmaniye ve renkli şekerlemeyle süsleyip servis sunalım. Afiyet olsun....