29 Ocak 2010 Cuma

TAVUK PİRZOLA POŞETTE





İştah açan bir menü üsteklik çok kolay:)


Tavuk pirzolayı fırınlık hazırlatalım derisi ve kemiği alınmış şekilde. Tavukları yıkadıktan sonra süzdürüp havluyla iyice kurulayalım...

Sosu için domates salçası, köri, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, kekik, kimyon, karabiber sıvıyağ iyice karıştıralım. Bu gibi soslar en az bir hafta öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor ustalara göre bir ay beklemişi makbulmuş...

Tavuklarımızı sosa bulayıp bir gece bekletelim fırın poşetine dizip pişirelim...
Gerçeken kuş eti gibi oluyor. Susamlı hamburger ekmeği, patates kızartması, hardal, beyaz soğanlı kıvırcık salata menümüz harika... Afiyet olsun...