19 Ocak 2010 Salı

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI


İstanbul'da hava eksi dereceleri gösteriyor. Bu soğuk havada içimizi ısıtacak ilaç gibi çorbam sevdiklerimle....


1 tavuk göüs eti
1.5 litre su
30 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak - tuz
yarım fincan sirke
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Tavuk etini tencereye alalım üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. (isteğe göre ben haşlama suyuna bir parça havuç, bir parça soğan, limon, defne yaprağı ilave ederim) Suyunu süzerek ayıralım etleri didikliyerek küçük parçalara ayıralım.

Tereyağını tencerede eritip unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavuralım. Bir yandan karıştırarak ayırdığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim.

Koyulaşmaya başlayınca tavuk etlerini, tuzu ilave edelim kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. İnmeye yakın rende sarımsak ve sirkeyi katıp bir taım kaynatıp ocağı söndürelim.

Tereyağını eritip içine pul biberi katıp karıştıralım ister tencereye ister kaselere döküp servise sunalım.... Afiyet olsun....