7 Şubat 2010 Pazar

İNCİRLİ CEVİZLİ PORTALAK AROMALI KEK




Kahvaltı sofrası için harika kekim. Mis gibi portakal kokulu, ceviz ve incirin muhteşem karışımı Hımmm.... Bergomot kokulu çayı unutmayalım...

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su brdağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un (2 kere elenmiş olsun)
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kobuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
8 adet incir
2 avuç ceviz içi iri kırılmış
1 avuç hindistancevizi
süslemek için nutella

Yumurtaları kabın içine kırıp çırpalım. Tozşekeride ekleyip 4 dakika daha çırpmaya devam edelim. Sıvıyağı ve sütü katıp çırpalım. Unu eleyerek karışıma ilave edelim. Tarçın, portakal, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilyada katıp tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp ceviziçi, yıkanmış doğranmış incir, hindistancevizinide katıp şöyle bir karıştırıp yağlanmış şekilli kek kalıbına dökelim. Ilık 175 derece fırında 35 dakika pişirelim. Kekimizi erimiş nutellayla servis yapalım. Afiyet olsun....