19 Şubat 2010 Cuma

MANTI





Soframın baş tacı MANTI... İştah açan doyumsuz tad...

4 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

İçi için:
kıymanın içine kurusoğan doğrayıp tuz-karabiber katıp yoğuralım

Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber

2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
maydonoz - sumak

Mantı hamuru için un, tuz, yumurta ve su katıp yoğuralım. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Parçaların üstne nemli bez serip 1 saat dinlendirelim. Hamuru merdaneyle açıp kare kare keselim kıymalı içten koyup bohça yapalım. Tencerede su kaynatalım içine tuz ve az sıvı yağ koyup kaynayan suya mantıları katalım haşlayalım. Delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı çırpılmış yoğurt dökelim. Tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkınca ocağı söndürüp toz kırmızı biber ve pul biberi katıp karıştıralım. Mantımızın üstüne tereyağlı sosu gezdirelim maydonoz ve sumakla süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...