15 Şubat 2010 Pazartesi

MANTARLI TAVUK


300 gr. kuşbaşı tavuk bonfile
sıvı yağ
kuyun kol yağı (isteğe göre)Tavuk bonfile yağsız olduğundan koyun yağı lezzet katar.
400 gr. (1 paket) mantar
1 adet sivri biber
1 orto boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz-karabiber-kırmızı pul biber-kekik
Üzeri için kaşar peyniri rendesi

Tenceremize koyun kol yağını koyalım erimeye bırakalım, içine sıvı yağını koyalım tavuk etini katıp kavuralım, pişirelim. Diğer bi yayvan tencereye sıvı yağı alalım ısınınca küçük kıyılmış soğanları katıp kavuralım. Soğanlar pembeleşince ince doğranmış sarımsak ve biberi katıp kavurmaya devam edelim. Kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş mantarlarıda ilave edelim kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayalım mantarlara ilave edelim şöyle bir çevirelim salaçasını tuzunu karabiberini katalım pişmeye bırakalım. Sebzeli harcımız pişince kavrulmuş tavuk etini tencereye ilave edelim 5 dakika daha bütünleşmeleri için ocakta tutalım. Ocağı söndürdükten sonra kekik ve kırmızı pul biberi ilave edelim karıştıralım... Servis öncesi kaşar peyniri rendesi serpelim...

Şehriyeli pirinç pilavı eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...