2 Şubat 2010 Salı

SİCİLYA PASTASI


















Şımartan tadımla izin günümde rengarek balıkları canlıları olan kapı komşum Yasemin Hanım'a oturmaya gittim. Onun şirin işyerine uygun rengarenk süsülü sicilya pastası yaptım. Pastanın orjinal tarifinde krema labne peynirliydi ben labne yemediğim için kremayı yine damla sakızlı yaptım... Kuş sesleri, balıkların güzelliği eşliğinde kahvemizi yudumladık pastamızı yedik:) Afiyet olsun bize....

Sade pasta tabanı
böğürtlen reçeli
rende çukulata
yarım su bardağı şekerli süt
bonibon - böğürtlen jelibonlar
1 poşet krem şanty - yarım su bardağı süt
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

Kremayı ilkin yapıp soğumaya bırakalım. Pasta tabanını su bardağıyla keserek alt kattan 7 yuvarlak üst katından 7 yuvarlak elde edelim. Servis tabağına birinci yuvarlak keki yerleştirelim süstle hafif ıslatalım 1 çorba kaşığı soğumuş krema dökelim üzerine böğürtlen reçeli(resmi var) tekrar krema rende çukalata serpip diğer pasta tabanını üstüne bırakalım hepsinde bu işlemi yapalım. Bu arada 1 poşet şantiyi yarım su bardğı sütle çırpıp dolapta kıvamlanmasını bekleyelim. Krem şatiden 2 çorba kaşığı sakızlı kremaya alıp iyice çırpalım ve mini pastalarımızın üstüne dökelim. Pastalar 2 saat dolapta donduktan sonra krem şantyi şırıngaya doldurup üstlerini süsleyelim. Böğürtlen jelibonlarla üstünü etrafını renkli bonibonla süsleyelim. Neşeli sicilya pastamız hazır. Afiyet olsun...