19 Şubat 2010 Cuma

ŞÖLEN PİLAVI


1 kase pilavlık bulgur
1 kase koyun kuşbaşı
1 kase tavuk bonfile kuşbaşı (az kol yağı ile kavrulmuş)
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası(Öncü marka ev yapımı cam kavonoz biber salçası tavsiyem)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
4 adet yeşil soğan
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
1 kavanoz mantar
tuz- kırmzı pul biber - karabiber
Servis önerisi: yarım demet yaş nane

Tenceremize yağı alalım kızınca eti katalım kavuralım. Etler pembeleşince ince kıydığımız soğanları katıp kavuralım. Ardından ince doğranmış sivri biberi biraz çevirip iri doğranmış yeşil soğanları kavuralım, biber ve domates salçalarını ilave edip karıştıralım ve bire iki sıcak suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatalım ve yıkanmış bulguru, küçük doğranmış domatesleri katalım karıştıralım tencerenin kapağını katapıt pişmeye bırakalım. Pilav göz göz olunca kavrulmuş tavuk etini, yıkanmış süzülmüz tüm tüm minik mantarları katalım, tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekince ocağı söndürüp baharatlarını ve ince kıyılmış taze naneyle tatlandıralım ve pilavımızı dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun...