10 Mart 2010 Çarşamba

BAHARATLI ZEYTİNLER



Ekşi sevenlere bandıra bandıra yemeli zeytin...:):)

1 kase çizik zeytin
3 çorba kaşığı taze kişniş (yoksa 1 çay kaşığı toz kişniş)
3 çorba kaşığı maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için kırımızı Arnavut biberi – maydanoz – limon parçaları
Zeytinleri kavanoza dolduralım. Maydanoz ve kişnişi kıyalım. Sarımsağı rendeleyelim. Zeytinlere ilave edelim.
Baharatları zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırıp zeytinlerin üstüne döküp iyice karıştıralım. Kavanozun ağzını kapatıp sık sık çalkalayarak en az 1 hafta buzdolabında muhafaza edelim.
Servis zamanı üzerine kıyılmış maydanoz, limon parçaları ve ince kıyılmış Arnavut biberi ile süsleyelim. Afiyet olsun…