11 Mart 2010 Perşembe

BAYRAM KAHVESİNİN ELMALI ÇUKULATASI






Bayrama özel elmalı çikolatalarım ve Türk kahvesi bol köpüklü....

1 paket hazır kakaolu kek
2 küçük elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık kırığı
1 paket fıstıklı bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Süsleme şekeri ve fıstık tozu
Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyelim. Üzerine toz şekeri tarçını atıp elimizle yoğuralım.
Keki mutfak robotunda un haline getirip elmaların üzerine serpelim fındık kırığını da ilave edip yoğuralım. Buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
Çikolatayı ve kremayı bir kabın içinde eritip iyice karıştıralım. Elmalı topları çikolataya bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerlerine süsleme şekeri ve toz fıstık serpelim. 1 gece buzdolabında bekletelim.
Bol köpüklü Türk kahvesiyle servise sunalım. Afiyet olsun…