11 Mart 2010 Perşembe

BULGAR PİLAVI





Komşumuz Bulgaristan'dan gelen tad...

1 kase baldo pirinç (1 saat tuzlu sıcak suda ıslatılmış)
Yarım çay bardağı tel şehriye
Tereyağı ve sıvı yağı
Tuz – tane karabiber
500 gr. İrisinden hindi boynu
Domates – dereotu – karabiber
Kaymaklı yoğurt – acı Arnavut biberi
Hindi boyunlarını iyice yıkayalım bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, tuz, tane karabiber ilave edip 1,5 saate yakın haşlayalım.
Pilavımız için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım. Isınınca tel şehriyeyi katalım koyu pembe oluncaya kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuzunu katıp sıcak hindi boynunun haşlama suyunu döküp pişmeye bırakalım.
Haşladığımız süzdüğümüz hindi boyunlarını tereyağı ve sıvı yağı katılmış tencerede iyice kavuralım. Ocaktan alıp ılımaya başlayınca didelim.
Servis zamanı kaselere 3 çorba kaşığı didilmiş hindi eti koyalım üzerine pilavı koyup bastıralım servis tabağına ters çevirerek bırakalım üzerine karabiber serpelim . Tabağımızı domates dilimleri ve dereotuyla süsleyelim. Kaymaklı yoğurt ve acı biber eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun…