26 Mart 2010 Cuma

ANTRİKOT TAVA





Etin şık sunumu....

4 dilim antrikot
1 fincan sıvı yağ
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
4 diş sarımsak
tuz - karabiber - toz kırmızı biber
kızartmak için sıvı yağ
4 adet tahta şiş

Tatlandırmak için: Tereyağı - kekik - kırmızı pul biber

8 adet kırmızı biber
8 adet sivri biber


Etleri marine etmek için sarımsakları soyun rendeleyin. Sirke sıvıyağ, sarımsak, tuz, karabiberi bir kasede karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip iyice harmanlayalım, kabın ağzını kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim.

Teflan tavada kırmızı ve yeşil biberleri közleyelim son anda az sıvı yağ ekleyip şöyle bir çevirip tavadan alıp, soyup kenara alalım.

Etleri teflan tavada az sıvı yağda kızartalım. Son anda tavadan fazla yağı atıp içine tereyağı ilave edelim etleri tereyağında önlü arkalı kızartalım. Bu işlemde elimizi çabuk tutalım. Ocağı söndürmeden kekik ve kırmızı biberi katıp terar etleri arkalı önlü bu karışıma bulayıp ocaktan alalım.

Etlerin ortasına közlenmiş yeşil ve kırmızı biber koyup tahta şişe geçirip servis tabağına alalım. Tabağımızı közlenmiş biberler ve domatesle süsleyelim. Yeşil mevsim salatası (kuzu kulaklı taza sarımsaklı kırmızı soğanlı salata) eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...