19 Mart 2010 Cuma

HELLİM PEYNİRLİ BARBEKÜ TAVUK



Bodrum'dan gelen lezzet...

1 Tavuk göüsü izgaralık doğranmış
2 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
200 gr mantar
2 iri kuru soğan
dilimlenmil suda bekletilmiş hellim peyniri
10 adet kornişon turşu
10 diş sarımsak
Rivera zeytinyağı
Biberiye - kırmızı pul biber - kekik

Biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölelim. Mantarların kabuklarını soyalım, soğanı yuvarlak kalın dilimleyelim.

Derin bir kabın içine sarımsakları rendeleyelim zeytinyağını katalım baharatları katalım karıştıralım. Önce zebzeleri bu karışıma bulayıp bir tabağa alalım. Ardından tavukları bu sosa bulayıp yaklaşık 2 saat bekletelim.

İyice ısınmış telleri yağlanmış berbekü ızgarada önce zebzeleri ardından tavuğu pişirelim. İnce dilimlenmiş salatalık turşusunu da ızgara 5 dak. kadar tutalım.Tavukları ateşten almadan önce üzerlerine ince dilimlenmiş hellim peyniri koyalım. Peynir erimeye başlayınca ateşten alalım.

Kuzu kulaklı yeşil salata eşliğinde servise sunalım... (Salatalar bölümünde)

Afiyet olsun...