24 Mart 2010 Çarşamba

İRMİK PASTASI




En favori pastam...

7 kaşık irmik
1 su bardağından az toz şeker (dudak paylı:))))
1 litre süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi iri kırılmış
2 avuç fındık kırığı

Üzeri için: Fındık kırığı, kakao, eritilmiş bitter çukulata

Süt, irmik, şeker, margarin tencereye alalım. Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirelim. Son anda vanilyayı atalım. Dana gözü olunca hemen ocaktan alalım.

Borcam dikdörtgen tepsiyi suyla ıslatıp irimiğin yarısını dökelim. Arasına bisküvi parçalarını ve fındık kırığı ile kapalayalım kalan irmiği üzerine dökelim. Islak spatulayla üzerini düzleyeli üzerine fındık serpelim buzdolabında bir gece bekletelim.

Servis zamanı dilimleyip üzerine bol kakao serpelim eritilmiş çikolatayla süsleyip afiyetle yiyeli....

Not: İrmik çobuk katılaştığı için piştikten sonra çok hızlı hareket etmeliyiz...