10 Mart 2010 Çarşamba

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ



Mis gibi mahlep kokusu alıp götürür beni çocukluğuma....

Gerekli malzeme
250 gr. Tereyağı
4 su bardağı un – 1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep – 1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker – 1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için
2 yumurta sarısı – susam ve çörekotu
Mahlep, tuz, şeker ve elenmiş un, kabartma tozunu yoğurma kabına alalım, iyice karıştıralım. Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma katalım ve parmak uçlarımızla yedirelim.
Sirke, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabından çıkarttığımız hamuru yumuşaması için oda ısısında 10 dakika bekletelim.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp mini simit modelini verelim yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve susama batıralım. Diğer simitlerimizin üzerine de tuz serper gibi çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun….