26 Mart 2010 Cuma

PASTIRMALI MELEMEN



Kahvaltı sofrasının kokulu gülü pastırmanın melemenle buluşması...

3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı arnavut biberi
1 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
3 dal maydonoz
tuz - karabiber - kırmızı pul biber
4 dilim çemenli pastırma
1 yumurta + 1 yumurta sarısı


Sahana yağı alallım ısınınca küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp biberlere katalım, yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince ince doğranmış maydonuzu ve küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştıralım pastırma dilimlerini melemenin üzerine yerleştirelim, yumurta ve yumurta sarısını ekleyip hafifçe pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun...