10 Mart 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ KANEPE



Beş çayı için pazar kahvaltı keyfi için iadeal önerim...

1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 dal yeşil soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yumurta
Kırmızı pul biber – kekik – az karabiber
1 domates
1 fincan rende kaşar peyniri rendesi
1 adet ekmek dilimlenmiş üzerine kase margarin sürülmüş

Bir kaba beyaz peyniri rendeliyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Maydanoz, dereotunu, yeşil soğanı, közlenmiş kırmızı biberi doğruyoruz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Macun gibi bir kıvam elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu karışımı yağlanmış ekmeklerin üstüne sürüyoruz.
İster ızgarada ister 180 derece fırında 8-10 dakika pişiriyoruz.
Ekmekler pişmeye başlayınca domates dilimini ilave edelim. Son anda kaşar rendesini serpelim.
Büyük bardak tavşan kanı çayla servise sunalım. Afiyet olsun…