26 Mart 2010 Cuma

PORTAKALLI CEVİZLİ HAVUÇLU KEK



Buram buram portakal kokan kekkkkkk.... Çay tiryakilerine özel:))) Seher vaktine özel...


3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı portakal suyu
yarım su bardağı mandalina suyu (kokulu tatlı mandalina)
1 iri portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı havuç rendesi
2 dolu avuç ceviz kırığı
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (iki kere elenmiş, unu elerken kabartma tozuyla bir eleyelim)

Üzeri için: Pudra şekeri

Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar iyice çırpalım. Un hariç tüm malzameyi yumurtaya ekleyip iyice çırpalım.

Kabartma tozu katılmış unu sıvı karışıma ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıralım.

Yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derece ön ısıtma yapılmamış fırında 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra pudra şekerini şüzgeç yardımıyla her tarına serpip afiyele yiyelim.