26 Mart 2010 Cuma

SÜSLÜ BONBONLAR






Şekerliklerin süsü süslü kuruyemişli bonbonlar...

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı gurme kakao (dr.otker)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket gurme vanilya
100 gr. eritilmiş margarin
Bir buçuk paket pötibör bisküvi

Bulamak için : File fıstık - fındık kırığı - hindistan cevizi

Derin bir kaseye rendelenmiş portakal kabuğu, süt, kakao, pudra şekeri, vanilya ve eritilmiş margarini katıp karıştıralım. Bisküvileri iri parçalarda kırarak sıvı karışıma ekleyelim. Bütün malzemeyi elimizle yoğuralım.

Hazırladığımız karışımdan parçalar kopartıp elimizde yuvarlayalım. Daha sonra üç bölüme ayıralım. Bir kısmını file fıstığa, bir kısmını fındık kırığına geri kalanını da hindistan cevizine bulayalım.

Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servise sunalım... Afiyet olsun...