19 Mart 2010 Cuma

TAVUKLU EKŞİLİ BAMYA




En sevdiğim tavuklu bamya..

1 kutu bamya konservesi
Sıvıyağ ve tereyağı
1 iri kurusoğan
1 adet domates rendesi
1 adet doğranmış domates
1 tavuk göüsü kuşbaşı doğranmış kuzu kol yağı ve tereyağında kavrulmuş
1 limon suyu
Tuz - karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası

Soğanı ince kıyalım ısınmış tereyağı ve sıvıyağ karışımına ialve edelim kavuralım.

Domates salçasını ilave edelim kokusu çıkınca rende domatesi katalım tuzunu ve karabiberini ekleyip şöyle bir çevirelim. 2 su bardağı kadar sıcak suyunu ve sulandırılmış biber salçasını ilave edelim orta ateşte kaynamaya bırakalım.

Kaynayan suya bamyaları, kavrulmuş tavuk etini, limon suyu ve doğranmış dometesi ilave edip 7 dakika pişirelim. Domatesli pirinç pilavı eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...