24 Mart 2010 Çarşamba

TURŞULU ÇORBA




Fark yaratan çorbam...

7 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım tavuk göüsü haşlanmış
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı un silme
1 kereviz
1 havuç
1 patates
4 salatılık turşusu
yarım çay bardağı turşu suyu
1 fincan üzüm sirkesi
1 çay bardağı kıyılmış dereotu - tuz

Servis zamanı: Limon suyu, sirke, isteğe göre tereyağını eritip kırmızı pul biberle karıştırıp üzerine gezdirebilirsiniz...

Haşlanmış tavuk etlerini minik parçalara bölelim, suyunun bir bölümünü çorba için ayıralım.

Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp az suda hafif haşlayalım. Havucu haşlayıp kenara alalım, ardından patatesi haşlayıp kenara alalım en son olarakta kerevizi haşalayıp ocağı söndürelim.

Çorba tenceresine sıvı yağı alalım ısınınca ince kıyılmış soğanları katıp kavuralım. Unu ilave edip kavuralım. Kokusu çıkınca tavuk ve sebzenin haşlama suyunu katalım iki taşım kayanatalım. Ardından haşlanmış sebzeleri katalım özleşene kadar kaynatalım.

Turşu suyunu çorbaya ekelyip bir taşım kaynatın. Küp doğranmış salatalık turşusu ve tavuk etlerini ekleyip, sirkesinide katıp ocağı söndürelim. İnce kıyılmış dereotunu katıp karıştıralım 5 dak. dinlendirip servis yapalım... Afiyet olsun...