2 Nisan 2010 Cuma

DOMATES SOSLU TAVUK



Ülkemizin cennet köşesi Alanya'da öğreniğim sos. Bu sos et kızartamsınada çok yakışıyor...

2 adet kalçalı tavuk butu (kemiği çıkartılmış üzeri ince çizikli)
1 orta boy kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet olgun domates
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz - karabiber - köri - kırmızı pul biber - biberiye- (domates sosuna fesleğen)
kızartmak için yağ

Tencereye sıvı yağı alalım ısınınca ince kıyılmış soğanı katalım yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Küçük doğranmış domatesleri katalım tuz katalım ara ara karıştırarak önce kuvvetli sonra kısık ateşte pişirelim. Salçayı ilave edelim karıştıralım yarım çay bardağı sıcak su ilave edelim 1 - 2 taşım kaynatıp baharatlardan bir çimdik atıp ocağın altını söndürelim.

Teflon tavaya az sıvı yağ ilave edelip derileri çıkartılmış tavukut etini önlü arkalı kızartalım. Duruma göre az yağ ilave edebiliriz. Kızaran tavuk etlerini almadan kekik - köri- biberiye ilave edip tekrar önlü arkalı yağada tutalım. Domatesli sosa tavuk etlerini katıp bir taşım ateşte tutalım tad vermesi için az kızartma yağından 1 çorba kaşığı kadar sosa ilave edebilirsiniz. Ateşten aldığımız tavuğu 5 dak kadar dinlendirip yeşil salata ve pilav eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...