2 Nisan 2010 Cuma

ET PAÇASI




Soframın baş tacı ilaç gibi çorbam ağrılara, halsizliğe iyi gelir enerji verir...


500 gr kuzu gerdan
1 orta boy kuru soğan
1 çimdik tane karabiber - az toz karabiber
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 limon suyu
1 adet yumurta sarısı
4 diş rende sarımak - tuz
8 su bardağı su
Servis için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşağı toz kırmızı biber

Üzeri için: Sarımsaklı sirke isteğe göre...

Etleri yıkayıp çukur çorba tenceresine alalım, 1 adet tüm soğanı soyup tencereye koyalım üzerine 1 çay kaşığı tuz ve su ilave edip 1,5 saat haşlayalım.

Soğanı sudan çıkartıp atalım.

Etleri sudan çıkartıp bıçakla didelim kenara ayıralım.

Et suyunu süzelim tekrar ateşe koyalım 10 dakika kadar kaynatalım. Etleri kaynayan suya katalım.

Çukur bir kaba limon suyu, sirke, yumurta sarısı ve unu katıp çırpalım pürüz olmasın. Hazırladığımız terbiyeyi ilıtmak için çorbanın suyundan alıp terbiyeye katalım iyice yedirelim. Azar azar çorbaya dökelim bu sırada diğer elimizle çorbayı hızlan karıştıralım.... 1 - 2 taşım kısık ateşte kaynatalım.

Kızdırılmış yağı dökmeden sarımsakları çorbaya ilave edelim.

Bu arada küçük bir tavaya yağları koyup eritelim, iyice kızan yağın üzerine toz biberi katın karıştırın çorbaya ilave edelim ve ateşten alalım...
Afiyet olsun....