16 Nisan 2010 Cuma

ETLİ MELEMEN




Kahvaltı keyif demekse keyfe keyif katan etli melemen:))


3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
avuç dolusu süt kuzusu kuşbaşı et
1 adet kırmızı arnavut biberi
2 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
tuz - karabiber - kırmızı pul biber
süslemek için maydonoz

Sahana yağları alalım ısınınca etimizi katıp kavuralım ardından küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri katalım yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım... Tabağımızı maydanozla süsleyerek şımartalım:)) Afiyet olsun...