2 Nisan 2010 Cuma

KAŞARLI BURMA KURABİYE





Kahvaltı soframızda ki çayımıza kokusuyla tadıyla ve görüntüsüyle iştahlandıran demlik demlik çaylar içirten Kaşarlı Burma Kurabiyem...

Çayı demlemeden hamuru yoğuralım, çayımız demlenen kadar harika kurabiyeler bizlerle pratik, kolay ve çok lezzetli....

Not: Burmalar isteğe göre pastahane usulü incede yapılabilir. Ben kalın sevdiğim için böyle şekil verdim... Benimki göz ve ağız dolduran doyuran:))))


250 terem yağ oda sıcaklığında bekletilmiş (ülker marka)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesi (kokulu olanından tadı kokusunda saklı)
1 çay bardağı taze kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı elenmiş un

Üzeri için: 2 yumurta sarı az sıvı yağ ve bir çimdik toz şeker katılmış + susam

Terem yağ, sıvıyağ, yoğurt ve sirkeyi bir kaba alıp mikserle çırpalım krema kıvamında olsun...

Tuz, rende taze ve eski kaşar peyniri katalım elimizle karıştıralım. Un ve kabartama tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini streçle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabından aldığımız hamuru 10 dak dinlendirip avcumuzun içinde ince solucanlar yapıp ortasından tutup buralım yağlanımış yağlı kağıdın üzerine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dak kadar üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...