9 Nisan 2010 Cuma

KEMAL PAŞA TATLISI BAHAR KOKULU







Kalpkurabiyenin ev sahipliğini yaptığı 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ için annanem Kemal Paşa tatlısıyla katılmamı istedi... Bilmem canı çekti istedi:)))) bilmem bu tatlıyı uygun gördü istedi:))) Bende yarışmanın formatına uysun diye Kemal Paşa tatlımı çilekle ve şantiyle şımarttım... Biz yedik Vallaha çok güzel oldu bir anda hepsi bitti:)))

Tatlımın üstündeki kaymaksı şany ve çilek yerken iç ferahlatıyor yedikçe insanın yiyesi geliyor... Üstüne kattığım bol hindidtan cevizi ve yeşil fıstıktada baklava tadını veriyor yerken... Ay çokmu övdüm ne ama biz doyamadık da:))) Sizlerede afiyet bal kaymak olsun...

1 paket kemal paşa tatlısı
şerbeti: aldığınız paketin üstünde yazan ölçüde su ve şeker
1 iri parça limon tuzu - 2 - 3 damla limon suyu
1 paşet kremşanty
1 çay bardağı süt
hindistan cevizi
dövülmüş yeşil fıstık
çilek

Şeker ve suyu geniş bir tencerede eriyinceye kadar karıştırıp ateşe koyalım. Şerbet ısınınca tatlımızı içine katalım yumuşayıncaya kadar tahta kaşıkla üzerlerine hafif hafif bastırarak pişirelim.

1 poşet şantyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabında soğutalım...

Tatlımız iyice şurubunu çektiğinde ateşten almadan önce limon tuzunu katalım parlaklık için son anda limon suyunu katıp şekerlenmesin diye ateşten alalım.

Soğuyan tatlımızı servis tabağına alalım üzerine bol hindistan cevizi dökelim, ardından şantiyi pasta şırıngasına doldurup tatlımızın üzerlerine sıkalım, yeşil serpelim, son olarakta çileklerle süsleyelim... Afiyet olsun...