22 Nisan 2010 Perşembe

KIYMALI MELEMEN




Sabah sabah miydeyi şımartan kıymalı melem:)))


3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 avuç dolusu kıyma
1 adet kırmızı arnavut biberi
2 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
tuz - karabiber - kırmızı pul biber

Sahana yağları alalım ısınınca kıymayı katıp kavuralım ardından küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri katalım yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım... Fırından yeni çıkmış beyaz ekmekle demli çayla servise sunalım... Afiyet olsun...