7 Nisan 2010 Çarşamba

LÜBNAN USULÜ CACIK







Alışagelmiş yoğurt, salatalık ve sarımsak üçlüsüyle yapılan cacığa alternatif bir sunum hazırladım. Taze soğan, dereotu, kırmızı iri biber ilavesiyle yapılan cacık Lübnan usulü bir lezzet...


Yarım kg. yoğurt
1 çay bardağı su
2 çengelköy salatalık
3 taze soğan
1 kırmızı iri biber
1 kırmızı arnavut biberi
yarım demet dereotu
tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Salatalığı alacalı soyalım küçük küpler halinde doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayalım. Dereotu ve soğanı ince doğralım. Hepsini karıştıralım.

Geniş bir kasede yoğurdu özeyelim ve suyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım. Sebzeleri ekleyelim, tuz karabiber ile tatlandırıp servis tabağına alalım. Üzerini pul kırmızı biber ve dereotu ile süsleyelim... Arzuya göre buz ilave ile servis yapalım... Afiyet olsun...